понеділок, 14 вересня 2020 р.

Нова українська школа – простір для освітніх можливостей

 

   


    Нова українська школа – це школа для життя у ХХІ столітті. Основна ідея нової школи полягає в тому, щоб перейти від школи знань до школи компетентностей, які включають знання, уміння та ставлення, засновані на ціннісній платформі. НУШ – це школа, до якої приємно ходити учням. Тут прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами.

    Реформу НУШ розраховано на роки, адже неможливо швидко змінити освітню традицію, що склалася в Україні протягом десятиліть. Проте зміни вже розпочались, і Міністерство освіти і науки України робить усе, щоб вони були невідворотними. Сьогодні освіта все більше починає усвідомлюватися нашим суспільством як сфера інвестицій у людину, у краще майбутнє держави. Концепція реформування української школи закладає докорінно нові підходи до освітнього процесу, пропонуючи педагогам переорієнтувати увагу на формування компетентностей учнів, відійшовши від традиційних методик простого передавання знань. Мета НУШ – виховати інноватора та громадянина, який вміє ухвалювати відповідальні рішення та дотримується прав людини.

    Працівниками бібліотеки коледжу організовано тематичну книжкову виставку «Готуємо вчителя для Нової української школи», яка експонується в читальній залі. На виставці представлені навчально-методичні посібники, інформаційно-аналітичні збірники, типові освітні програми та методичні рекомендації для закладів загальної середньої освіти, які відповідають Концепції Нової української школи та Державному стандарту початкової освіти. Видання висвітлюють особливості реформування початкової школи, методичні поради та практичні завдання щодо компетентнісно-інтегрованого підходу й навчання молодших школярів, науково-теоретичне обґрунтування нових понять.

    Тематична книжкова виставка допоможе викладачам та студентам нашого коледжу, ознайомитися з освітніми технологіями, які нещодавно з’явилися в теорії та практиці навчання дітей дошкільного та шкільного віку. Презентовані видання допоможуть втілити головну мету НУШ: змінити освітнє середовище, впровадити навчання для життя. І врешті – зробити українську школу відкритою, цікавою та сучасною.

    Завітавши до бібліотеки коледжу, ви можете ознайомитися з матеріалами виставки.