середу, 13 березня 2019 р.

Журнали, з якими ви можете ознайомитися в читальній залі бібліотеки.


    


Часопис «БВДС»
      Це видання, немов скарбничка, у якому ви знайдете усе необхідне для роботи з дошкільнятами і не тільки: практична допомога в атестації, організація виховного процесу, зустрічі та обговорення актуальних проблем на сторінках часопису та багато іншого.

ПЕРЕДПЛАТНИЙ ІНДЕКС: «БВДС» - 40664 

е-mail:   osvita-bvds@ukr.net




     Часопис   «Дивослово»
     «Дивослово» - видання МОН України, започатковано в 1951р. Назва мінялася, а від 1994року – сучасна назва. Призначений для викладачів української мови й літератури. В часописі друкуються методичні рекомендації, навчальні програми, розробки уроків, матеріали олімпіад, конкурсів, мовні консультації, сценарії виховних заходів, рецензії, порушуються гострі проблеми розвитку державної мови, її захисту. Журнал знайомить з помітними явищами культури, роботами українських митців, експозиціями літературних і художніх музеїв http://www.dyvoslovo.kiev.ua
    

Журнал  «Зарубіжна література в школах України»
    «Зарубіжна література в школах України» - науково-методичний журнал для вчителів, науковців, студентів, школярів та всіх тих, хто цікавиться світовою літературою.

   «Інформаційний збірник Міністерства освіти і науки України» + газета «Освіта України»
     Інформаційний комплект у складі: Інформаційний збірник Міністерства освіти і науки України +Освіта України . «Інформаційний збірник Міністерства освіти і науки України» - надійне джерело офіційної інформації для освітян України. Саме тут публікуються урядові постанови, накази та нормативно - інформаційні документи з галузі освіти, накази і рішення колегії Міністерства освіти і науки України, методично - інструктивні листи тощо. Газета «Освіта України» - щотижнева газета, єдине офіційне друковане видання Міністерства освіти і науки України, джерело необхідної ексклюзивної інформації для середньої та вищої школи, батьківської громадськості, учнівської та студентської молоді Заснована у 1996 році. На сторінках газети подається офіційна інформація, аналітичні статті з галузей педагогічної науки, матеріали про основні тенденції освітнього і виховного процесу в Україні та за кордоном.


     Журнал «Методист»
     Журнал «Методист» — широке поле найкращої та цікавої інформації для тих, хто своєю професією виконує роль артерій в організмі української освіти. Адже покликання методистів — забезпечити безперебійну роботу освітньої галузі, стимулювати її розвиток та підтримувати життя.


     Журнал  «Музична школа»
    «Музична школа» - навчально-методичне видання, орієнтоване на учнів, викладачів і директорів музичних шкіл та спеціалізованих музичних навчальних закладів. Виходить окремими випусками для різних інструментів і для різних класів. Містить ноти кращих класичних та сучаснихукраїнських і зарубіжних композиторів. Окремі випуски містять безкоштовний додаток професійним записом всіх творів, вміщених у випуску. Вже вийшли друком 106 випусків. Асортимент постійно поповнюється (щомісяця з’являється один або кілька нових випусків для різних інструментів).


     Журнал "Початкова школа". 
      Це особливе видання, мета якого - допомогти вчителеві якнайкраще подолати труднощі своєї професії.
      Журнал "Початкова школа" - всеукраїнська трибуна взаємообміну досвідом, вчительськими секретами і знахідками. Саме тут публікуються новітні ідеї педагогіки, психології, результати актуальних фахових досліджень. Тут Ви прочитаєте рекомендації, як організувати навчальний процес відповідно до сучасних вимог, за новими стандартами. А ще - зразки контрольних та перевірних робіт, 
тести та ін.Регулярно читаючи "Початкову школу", Ви будете поінформовані про найважливіші рішення керівних органів, про документи, директиви МОН України. 

      Це корисне видання можна передплатити у будь-якому поштовому відділенні.

Передплатні індекси:
74404 - щомісячна передплата,
95444 - пільгова передплати на 
півріччя або рік.



    Журнал «Позакласний час»
    «Позакласний час» - науково-методичний журнал. Періодичність виходу – 1 раз на місяць. На сторінках часопису можна знайти цікаві матеріали різної тематики, розробки виховних заходів місяця, годин спілкування, батьківських зборів, сценарії шкільних свят, конкурси, мандри, розваги, дидактичні матеріали для здійснення превентивного виховання, вкладку для клубних працівників.
  
ПЕРЕДПЛАТНІ ІНДЕКСИ:
«Позакласний час» – 40665 
«Позакласний час» з диском – 86260 
 
е-mail:   osvita-pch@ukr.net 



     Журнал «Рідна школа»
      Науково-педагогічний журнал «Рідна школа» є одним із провідних освітянських часописів. Це видання впродовж більш як 90 років згуртовує навколо себе вагомий науково-творчий потенціал галузі, репрезентує досягнення освітян-практиків, надає змогу педагогам із різних куточків країни обмінятися думками, забезпечуючи зв’язок «центр – регіони». Надзвичайно широкою є тематика його публікацій: філософія освіти; теорія, методологія й історія педагогіки; проблеми виховання; методика, практика, досвід; законодавство в освіті тощо.
Як справжній літопис вітчизняної освіти, журнал «Рідна школа» інформує про події і заходи з освітянського життя. 

    Часопис  «РОЗКАЖІТЬ ОНУКУ»
      У  часописі ви знайдете: сценарії різноманітних свят, розвиваючі ігри, розмальовки, матеріали до інтегрованих занять, методичні поради для вчителів початкових класів та вихователів дитячих садків. 
  
ПЕРЕДПЛАТНІ ІНДЕКСИ:
«РОЗКАЖІТЬ ОНУКУ» – 33597 
«РОЗКАЖІТЬ ОНУКУ» З ДИСКОМ – 86007 
е-mail:   osvita-ro@ukr.net  

     Журнал «Шкільна бібліотека» 
      «Шкільна бібліотека» – щомісячний журнал. Засновник та видавець – ТОВ «Редакція газети «Позакласний час». Журнал пропонує шкільним бібліотекарям рубрики: «Освіта і культура в бібліотечному просторі», «Досвід зарубіжних колег», «Технології роботи шкільної бібліотеки», «Школярі у світі книжкової культури», тощо. Це авторитетне видання для фахівців, містить повну актуальну інформацію, розкриває таємниці майстерності, презентує ідеї, творчі роботи колег – сценарії бібліотечних заходів, бібліотечні уроки. Рубрика «Хрестоматія школяра» дає можливість поповнити фонд шкільної бібліотеки книгами зі шкільної програми. Отже, «Шкільна бібліотека» - журнал для тих, хто шукає і хоче досягнути позитивних змін.
ПЕРЕДПЛАТНІ ІНДЕКСИ:
«Шкільна бібліотека» - 21999 
«Шкільна бібліотека» з диском - 86261 
е-mail:   osvita-shb@ukr.net 

   Газета «Соціальний педагог» 

     «Соціальний педагог»  - інформаційно-методичне видання для працівників психологічної служби системи освіти України, зокрема ля соціальних педагогів. Проте матеріали, що друкуються у виданні, стануть в пригоді класним керівникам навчальних закладів всіх типів, працівникам громадських організацій, студентам .

  Газета «Урадовий кур¢єр»

     «Урядовий кур’єр» - газета центральних органів виконавчої влади (індекс – 61035) заснована в 1990 році. Засновник – Кабінет Міністрів України, виходить 5 разів на тиждень, адреса в INTERNETI: www.ukurier.gov.ua http://uamedia.visti.net/uk/;%20letter@ukcc.com.ua;



  Журнал «Всесвітня література в сучасній школі»
       Журнал «Всесвітня література в сучасній школі» — щомісячний науково-методичний журнал. Видається українською мовою, видавець ДІВП «Педагогічна преса». Призначений для учителів світової літератури та російської мови, методистів, науковців, аспірантів, студентів, а також учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Обсяг — 64 сторінки.
        В журналі друкуються:
·         нормативні документи профільного Міністерства (методичні листи, рекомендації, навчальні програми),
·         досвід кращих учителів у школах країни,
·         методичні матеріали для позакласної роботи,
·         праці вітчизняних літературознавців, їхні дослідження з широкого кола літературно-мистецьких явищ в Україні та за кордоном.
        Рубрики:
·         Науковці — вчителю-словеснику
·         Майстер-класи
·         Методичний портал
·         Російська мова в школах України
·         Позакласний час


Журнал «Всесвітня література та культура»

 

  Журнал «Всесвітня література та культура» - виходить у вигляді тематичних випусків. Журнал призначений для вчителів, науковців, студентів, старшокласників, особливо для учнів- членів МАН, а також для всіх, кого цікавлять проблеми зарубіжної літератури та культури. У часописі друкуються літературознавчі, культурологічні, мистецтвознавчі статті та розробки уроків.




Журнал «Обдарована дитина»

      Журнал «Обдарована дитина»- всеукраїнський науково-практичний освітньо-популярний журнал для педагогів, психологів, батьків та дітей.
Єдиний в Україні журнал, для виявлення та розвитку обдарувань дітей та молоді. Журнал видається Інститутом психології iм. Г. С. Костюка НАПН України, спільно з видавництвом «СОЦИС-ПРЕС», Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та Національною Академiєю педагогiчних наук України
        Ті, хто бажають передплатити журнал, можуть звернутися до будь-якого поштового відділення або на сайті www.presa.ua

Передплатний індекс журналу 74016
Журнал виходить 10 разів на рік.


Журнал "Освіта. Технікуми. Коледжі"

      Журнал "Освіта. Технікуми. Коледжі"-   навчально-методичний журнал – єдине видання у державі, призначене для педагогічних працівників технікумів і коледжів. Журнал є джерелом інноваційних технологій в педагогіці. Тематичний напрям журналу сприяє підготовці сучасного конкурентоспроможного професіонала, творчому зростанню викладача, пошуку інновацій, розвиває здоровий дух змагання у професійному розвитку. На шпальтах журналу відбувається активне, суперечливе обговорення позицій учасників освітнього процесу, формуються, відшліфовуються, осмислюються педагогічні ідеї. Журнал є важливим інформаційним ресурсом, зручним у використанні, матеріал доступний у електронній формі на сайті Державної установи «Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності ВНЗ закладів «Агроосвіта» ( http://www.agroosvita.com )

E-mail: 
social@freenet.com.ua
Сайт: 
www.psyjournals.org.ua