пʼятницю, 27 листопада 2020 р.

27 листопада – Всесвітній день інформації

 


«Як правило, найбільшого успіху досягає той,

хто володіє кращою інформацією»

Бенджамін Дізраелі.

Інформація – чи не головна цінність у сучасному світі. Всі знають знамениту фразу: «Хто володіє інформацією — той володіє світом». Сьогодні світом рухає інформація.


Нині у світі силу має той, хто володіє інформацією, яка відіграє незмінно важливу роль у будь-якій сфері людської діяльності. XХІ століття - ера інформаційного суспільства, у якому інформація все частіше визначається як основний ресурс майбутнього. Але повністю його використовувати зможуть тільки ті, хто має необхідні знання і підготовку.


Основними центрами інформації були і залишаються бібліотеки, які покликані збирати і зберігати всі можливі носії інформації та надавати доступ до цієї інформації користувачам, особливо науковцям, спеціалістам, фахівцям.


Для бібліотечних працівників це час глибоких та кардинальних змін, прийняття сміливих нестандартних рішень, в тих умовах, коли наше суспільство з кожним днем усе глибше занурюється в безладне, хаотичне сприйняття великого масиву інформації, здебільшого негативної та непотрібної. Тож, крилатий вислів: «Той, хто володіє інформацією, той володіє світом», є не просто лейтмотивом для нашої бібліотеки. Це щоденна праця невеликого колективу професіоналів та однодумців щодо задоволення інформаційного попиту студентів та викладачів.

 

Інформаційну хвилинку підготувала Міронова Ірина.