пʼятницю, 12 лютого 2021 р.

Мелодія двох сердець

 

Найбільша з нагород – любов!  
Чи скарб дорожчий хтось знайшов?  
А з нею хоч і бідний ти,  
Сміливо йтимеш до мети!!! 

 

  І дійсно, любов додає впевненості у собі і власних силах, змушує перебороти неможливе, надихає на добрі справи і вчинки. Вона – основа стосунків між людьми, вона приносить комусь щастя і спокій, комусь розчарування і біль, але нікого не залишає байдужим.
   Саме цьому загадковому почуттю, яке з’являється не звідки і зникає без попередження, присвячена книжкова виставка-настрій, організована в читальній залі бібліотеки нашого коледжу «Усе починається з любові»( до Дня Святого Валентина).
   Книги та журнали  представлені на виставці – це вибухова суміш, яка переповнена безміром ніжності, таємницею всепрощення, силою почуттів і відданості, нестримним вибухом фантазії та багатством уяви.
Вони стануть найкращими порадниками і вчителями у ваших сердечних справах.
   Традиція відзначати свято закоханих  14 лютого - формувалася століттями. В основу покладена легенда про святого мученика, який перебуваючи за гратами, закохався у незрячу доньку начальника в’язниці і зцілив її. Валентина стратили, але він напередодні написав дівчині листа у вигляді сердечка. Відтоді такі любовні листи називають валентинками. Квітковою емблемою свята стала червона троянда.
   Тож, усім, хто відзначає цей день, не зайве знати, що це свято нагадує нам про жертовну любов, про готовність зарадити тим, кого любиш.
   Цього дня закохані дарують одне одному подарунки, обмінюються валентинками, на яких лише два слова: кому адресована й від кого, пригощаються солодощами. Тобто, свято з церковного перетворилося на світське і воно дуже популярне серед молоді.
   Тож напередодні найромантичнішого свята року – Дня Святого Валентина, запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися з виставкою  та отримати  позитивний настрій на весь тиждень.