пʼятницю, 29 січня 2021 р.

День пам'яті Героїв Крут.



День пам'яті Героїв Крут - в цей день українці вшановують події кінця січня 1918 року, коли юні захисники Української Народної Республіки   власною кров'ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху - бій під Крутами. Відзначається щорічно 29 січня.

Офіційно День пам'яті героїв Крут почали відзначати після того, як 29 січня 2007 року був підписаний  Указ «Про вшанування пам'яті героїв Крут».

 До цієї дати  бібліотека нашого коледжу підготувала книжкову виставку «Крути: пам'ятай їх подвиг!», мета якої розкрити причини трагедії під Крутами, виховувати у студентів інтерес і повагу до історичного минулого своєї країни, до борців за незалежність України.


Серед представлених на виставці видань – книга «Героїка трагедії Крут».

Дане видання надруковано на замовлення Державного комітету телебачення та радіомовлення України за програмою «Українська книга» та розраховано на українську молодь і всіх тих, хто цікавиться історією національно – визвольної боротьби нашого народу в 1917 -1921 роках.

В книгу увійшли спогади учасників бою під Крутами, що відбувся 29 січня 1918 року, роздуми сучасників поетичним і публіцистичним словом на тлі для нас трагічних суспільно – політичних воєнних подій та осмислюється героїка подвигу юнаків України в ім'я своєї Вітчизни.


Радимо прочитати всім зацікавленим користувачам. Завітайте до нас у бібліотеку!



 

І.Міронова, бібліотекар