четвер, 7 травня 2020 р.

Кращі книги про Другу світову війну.


      Сьогодні увазі читачів представлена величезна кількість книг, тематика яких присвячена Другій світовій війні. На їх сторінках описуються не лише історичні факти, а й розповідається про подвиги наших дідів та прадідів, про кохання, дружбу, надію, горе, смерть, радість, самопожертву та самовіддане бажання допомогти іншим. Іншими словами, всі вони показують вам, якою була ця війна та яку ціну за неї довелося заплатити. І нижче представлені дійсно кращі історичні книги про Другу світову війну, які буде цікаво прочитати кожному.
 «А зори здесь тихие...», Борис Васильєв

       Дивовижна та зворушлива історія про п'ятьох молодих дівчат, які без роздумів відправилися на фронт. Скільки потрібно мати мужність, щоб віддати своє життя заради майбутніх поколінь?
      Хоробрість, відвага, героїзм – ці якості линуть через весь роман червоною ниттю. Розуміючи, що майбутній бій практично не має шансів на перемогу, адже сили з самого початку не рівні, головні героїні все одно йдуть вперед, ризикуючи собою.
     Твір дійсно бере за душу, адже автор зміг передати не тільки вісь трагізм того, що відбувалося, але й розповів про героїчні вчинки та мудрість людей того покоління.



      Історичні та художні книги про другу світову війну завжди привертали увагу читачів. І ця робота не стала винятком, адже на її сторінках міститься детальний аналіз процесів та подій, які призвели до трагедії Другої світової війни. Автори також представили детальну інформацію про хід війни протягом перших двох років.
      Прочитавши цей твір, ви не лише дізнаєтеся про знакові та переломні моменти Другої світової війни, але і засекречені раніше факти про агресію СРСР проти сусідніх країн. Крім того, тут також названі можливі причини, які спонукали Гітлера розпочати війну.
«Вторая мировая война», Ентоні Бивор
      Закордонні автори не так часто піднімають тему Другої світової війни у своїх творах. Однак відомий британський історик не просто поділився спогадами свого народу про той період часу, але і відкрив багато нових фактів.
      Для написання книги автор використав безліч історичних джерел – це і листи з фронту, і публіцистика того часу, і мемуарна проза, і щоденники солдатів. Але головне, що Бивор зумів все це об'єднати. Завдяки чому ви будете читати не сухі документальні факти, а захоплюючі історії живих людей.