четвер, 7 травня 2020 р.

Читаємо найцікавіше під час карантину.


       Що робити, якщо всі розважальні заклади тимчасово зачинені, а вдома нічим зайнятися? Щоб карантин проходив цікаво та корисно, ми підготували підбірку книг для саморозвитку. Видання від українських видавництв «Клуб сімейного дозвілля» та «Наш формат».


 «Витончене мистецтво забивати на все. Нестандартний підхід до проблем»
Марк Менсон
      Автор Марк Менсон вчить правильно розставляти пріоритети, розказує, чим варто перейматися, а чим ні. Ця книжка навчить тверезо сприймати повсякденне життя і сміливо дивитися в обличчя викликам, беручи із цих ситуацій максимум для власного розвитку.

«Як подолати неспокій і почати жити»
Дейл Карнегі
      Якщо ви хочете перестати хвилюватися раз і назавжди, ця книжка – те, що треба. Прочитавши практичні поради Дейла Карнегі, можна позбутися страхів, зокрема побоювання за власне життя, навчитися уникати втоми, непокоїтися через фінанси.

                                                           
«Сила звички. Чому ми діємо так, а не інакше в житті та бізнесі»

Чарлз Дахіґґ
      Як людина може контролювати свої звички, щоб досягти успіху? Щоб зрозуміти це, автор проаналізував інтерв'ю із трьома сотнями науковців і директорів підприємств.
      У цій книжці можна дізнатися, як створюються та руйнуються звички, як перебудувати шаблони поведінки собі на користь.

«Сила волі. Шлях до влади над собою»
Келлі Макґоніґал
      Як влаштоване наше мислення, чому ми уникаємо змін і сповна не використовуємо власний потенціал? Авторка Келлі Макґоніґал пояснює це фактами та прикладами із життя.
      Найбільша перевага книжки – вправи. Завдяки ним мозок можна натренувати, як м'язи.

 
 «Керуй своєю підсвідомістю»
Джо Диспенза
      Ця книжка відповідає на запитання, як змінити своє життя, як зробити так, щоб не залежати від середовища, а бути по-справжньому успішним, щасливим і жити у злагоді зі своїм Я?
      Автор Джо Диспенза застосував до себе знання, які виклав у книзі. Він розказує про особливості людського мозку і підсвідомості, вчить, як перепрограмувати свідомість і досягти докорінних змін у житті.

«Викинь мотлох із життя! Мистецтво прибирання, яке змінить вас назавжди»
Марі Кондо
     Ця книжка не про те, як сортувати та зберігати речі. Це інструкція зі способу мислення, яка стимулює навести лад у домі та в житті. Вона допомагає змінити ставлення до речей і насправді викинути весь мотлох.

«Коротко і по суті. Мистецтво визначати пріоритети»
Ґреґ Маккеон
     Книга для тих, хто прагне навчитися ефективно організовувати власне життя і діяльність; хто почуваєтеся постійно зайнятим, але не надто продуктивним; кому здається, що хтось або щось краде в них час. Ґреґ Маккеон навчить помічати найсуттєвіше, відкидати непотрібне й устигати найважливіше.

«Стань сильнішим»
Брене Браун
     Після падіння необхідно підніматися. Авторка Брене Браун радить не ховати в собі біль невдачі в очікуванні емоційного вибуху, депресії чи хвороби, а отримати знання про свої почуття. Тому відповідає на запитання, як реагувати на критику щодо себе, як звестися на ноги після розчарування.
     Книжка «
Стань сильнішим» про те, як знайти в собі мотивацію та сили пережити життєві негаразди й втрати.

«Мрій правильно. Як зрозуміти, чого ти насправді бажаєш і як цього досягти»
Барбара Шер
     Мрії асоціюються з чимось абстрактним, що насправді ніколи не здійсниться. Книга розказує про те, що людина можете реалізувати все, чого захоче. І відповідає на запитання, які бажання ми приховуємо, чому не наважуємося мріяти, як мріяти правильно.

«Людина в пошуках справжнього сенсу. Психолог у концтаборі»
Віктор Франкл
     Автор Віктор Франкл прожив у концтаборах Дахау і Освенцимі три роки. Свій досвід виживання він описав у цій книжці. Він розповів про власне ув'язнення, життя в концтаборі, а також спостереження та виведення нового психіатричного методу логотерапії. Він вважає, що ми самі вибираємо, як ставитися до свого життя і світу.