четвер, 28 травня 2020 р.

Для поганої погоди потрібне легке чтиво, тому ми підібрали для вас добірку книжок, які варто прочитати під час поганої погоди.


    



    Україну час від часу заливають дощі, а тому – саме час обрати книжки, які можна почитати під час поганої погоди. Доповніть читання книжок чашкою гарячого трав'яного чаю, затишним пледом в улюбленому кріслі і гарний настрій в погану погоду вам гарантований. А додасть тепла наш список книжок, які варто почитати в прохолодну дощову погоду.
   
1. “Шоколад” – Джоанн Харріс

     Маленьке французьке містечко Ласкне-су-Тан. Мати-одиначка Віан разом з дочкою відкриває магазин солодощів прямо напочатку Великого посту. Це викликає гнів місцевого священика, але місцеві жителі зачаровані шоколадом і тим, що стоїть за ним.
     Віан – відьма, яка використовує тільки нешкідливу “домашню магію”. Слухаючи скарги клієнтів на життя, Віан намагається повернути їм радість за допомогою свого шоколаду і паралельно веде війну з одержимим праведністю священиком.
    Чому варто читати саме зараз: дух маленького тихого містечка, прості люди, їх думки, проблеми і переживання, трохи магії і багато емоцій. Чарівний твір для читання під шум дощу.



 2. “Хлопчик в смугастій піжамі” – Джон Бойн

    Польща часів Другої світової війни. Сім’я німецького військового переїжджає через службове призначення. Маленький Бруно, син офіцера, залишається зовсім без друзів, але незабаром знайомиться з хлопчиком в смугастій піжамі.
     Книга передає дитячий погляд на абсолютно дорослі речі – жахи війни, концтабори, ставлення до ув’язнених євреїв. Цей роман варто прочитати навіть тим, хто дивився однойменний фільм 2008 року.
     Чому ще варто читати: “Хлопчик в смугастій піжамі” пробуджує в нас співчуття, людяність і добро. Після прочитання вам захочеться зробити цей світ кращим. Такі переживання найкраще проявляються в похмуру дощову погоду– коли нічого ззовні не прагне зруйнувати вашу гармонію з собою.


 3. “Кульбабове вино” – Рей Бредбері

      Книга прекрасно підходить тим, хто сумує за літом. Переживіть заново червень, липень і серпень разом з головним героєм Дугласом Сполдінгом і його друзями. “Кульбабове вино” фактично є особистими переживаннями автора, що підвищує щирість і емоційність усього твору.
     Чому варто читати: ця повість дозволить читачеві наблизити прихід літа. Хоч за вікном буде чекати вітер і прохолода, книга поверне вам сонячне тепло і дитяче відчуття свободи.


 4. “Смажені зелені помідори в кафе Полустанок” – Фенні Флегг

      Роман привертає увагу своєю незвичною назвою, але захоплює зовсім не нею. Унікальний стиль оповіді, погляд на одні й ті ж події під різними ракурсами – читання цієї книги походить на справжню живу бесіду.
      Головна героїня, 48-річна Евеліна, знайомиться з 86-річною Нінні в будинку для літніх людей. Незважаючи на різницю у віці і стані, саме Евеліна втомилася від всього і не бачить сенсу жити далі, Нінні ж повна сил і позитиву.
      В ході спілкування з новою знайомою, Евеліна починає інакше дивитися на джерела свого смутку і розуміє, що у неї попереду ще половина життя.
     Чому варто читати: “Смажені зелені помідори в кафе Полустанок” стане найкращими ліками від хандри. Можливо бесіда з Нінні допоможе і вам поглянути на життя під зовсім іншим ракурсом.

  
5. “Життя в борг” – Еріх Марія Ремарк

   Автогонщик, який щодня ризикує своїм життям, і вмираюча від туберкульозу дівчина – обом не було чого втрачати до тих пір, поки вони не зустрілися і не полюбили один одного.
    Цей роман показує, як люди починають бачити сенс у своєму існуванні, і як це нове розуміння може перевернути звичний спосіб життя.
    Чому варто читати саме зараз: після прочитання книги хочеться жити на повну і не втрачати даремно ні хвилини. Якщо ви планували весь вечір валятися під ковдрою – прочитайте іншу книгу. Але для  заряду мотивації “Життя в борг” підійде, як ніщо інше.