понеділок, 18 березня 2019 р.

Творча спадщина А.С.Макаренка


    


        Науково-теоретична спадщина А.С. Макаренка – це не тільки діяльність педагога у минулому, яке обмежене часовими рамками 20-30 років  ХХ століття. Вона є науковою педагогікою для нинішніх і майбутніх поколінь педагогів. Творча спадщина А.С. Макаренка постійно вивчається у вищих педагогічних закладах освіти.

        А.С. Макаренко залишив багату педагогічну спадщину творів (романи, повісті, оповідання, п’єси, сценарії, науково-публіцистичні статті). Свій досвід і педагогічні погляди виклав у творах: «Марш 30-го року», «Педагогічна поема», «Прапори на баштах», «Книга для батьків», «Методи виховання» та ін.

        Відомо, що його педагогічну систему цінують сьогодні в усьому світі. Особливий інтерес до спадщини Антона Семеновича проявляють зараз педагоги  Німеччини, Японії, Сполучених Штатів та багатьох інших країн.       Хоча, звичайно, Макаренко був перш за все людиною свого часу й запропонував виховання соціально небезпечних дітей у рамках того, радянського, суспільства, проте багато нового вніс у світову педагогічну спадщину, а його ідеї актуальні у вихованні нинішнього покоління дітей.

        Ми хочемо запропонувати вам, наші постійні користувачі, твори А.С.Макаренка онлайн.