вівторок, 19 березня 2019 р.

Ліна Костенко – біографія геніальної українки, яка стала сумлінням нації.




Я вибрала долю собі сама.
І що зі мною не станеться –
у мене жодних претензій нема
до Долі – моєї обраниці.
Ліна Костенко


Ліна Василівна Костенко — видатна українська письменниця-шістдесятниця. Лауреат Шевченківської премії (1987), Премії Антоновичів (1989), премії Петрарки (1994).  Почесний професор Києво-Могилянської академії, почесний доктор Львівського та Чернівецького університетів. Відмовилась від звання Героя України.  
Біографія Ліни Костенко – приклад для українців. Усе своє життя геніальна поетеса та письменниця не боялася влади та відкрито говорила всю правду про неї як за часів КДБ, так і за президентства Януковича. Зараз вона воліє мовчати, а з нами говорять її твори.
 Ліна Костенко... Її біографія обов'язкова для прочитання кожному свідомому українцю. Своїм життям та творчістю геніальна письменниця заслужила титул сумління нашої нації. Вона не скорилася, коли радянська цензура заборонила друкувати її твори, вона не мовчала в складні для України часи.
      Утім, після виходу крайньої збірки поезій "Річка Геракліта" в 2011 році Ліна Костенко знову поринула в себе і відтоді не з'являлася на публіці.
19 березня письменниці виповнюється 89 років.
Значення творчості Ліни Костенко з часом тільки зростає, вона завжди актуальна.
Читайте вірші й драматичні твори Ліни Костенко онлайн. 

   

Вірші Ліни Костенко | OnlyArt


       Український гурт «Ptakha» випустив пісню на відомий вірш Ліни Костенко - «Крила».
       За словами музикантів «Ptakha», вірш надихає, мотивує та своєрідно «окрилює» людину. Відтак, дівчата вирішили написати до улюбленого вірша молодіжний трек.