четвер, 21 березня 2019 р.

Антон Семенович Макаренко – творець нової педагогіки




Здається, немає в країні регіону, де б не заздрили сумчанам з приводу багатства традицій у галузі освіти й педагогіки. Тут скільки імен, що так чи інакше пов¢язані з Сумщиною й які записані на золотих скрижалях історії не лише вітчизняної, а й світової педагогіки. Костянтин Ушинський, Христина Алчевська, Тимофій Лубенець, Степан Васильченко, Пантелеймон Куліш, Борис Грінченко – це видатне гроно можна доповнювати ще багатьма відомими прізвищами.
Безумовно, найяскравішою зіркою на педагогічному небосхилі Сумщини є Антон Семенович Макаренко.
Абсолютно не має потреби говорити, хто такий Антон Семенович Макаренко. Про нього, своєрідну візитну картку Сумщини, видатного педагога світового рівня, знають на всіх континентах, слава нашого земляка сягнула найвіддаленіших куточків планети.
Що робить ту чи іншу особистість видатною; що перетворює його у генія, у світоча в тій чи іншій галузі діяльності людства? Є чимало чинників: вроджений талант; здатність довго і напружено працювати над собою; збіг певних обставин; і навіть ті важливі історичні процеси, які відбуваються у суспільстві. Усе це, безумовно, присутнє і в тому явищі, яке називаємо «Педагог Антон Макаренко».
У бібліотеці нашого коледжу створена виставка « А.С.Макаренко – світоч педагогіки».