вівторок, 26 березня 2019 р.

Таємниця музики






"Пізнання світу почути неможливо без розуміння й переживання музики, без глибокої потреби слухати музику й діставати насолоду від неї. Без музики важко переконати людину, яка вступає в світ, у тому, що людина прекрасна, а це переконання по суті є основою емоційної, естетичної, моральної культури".
(В. Сухомлинський
)

       Незбагненна влада музики над людиною. Вона примушує радіти й плакати, може допомогти пережити горе, зняти душевний стрес, вилікувати сердечні рани.
      
Музика - стародавній вид мистецтва, здатний об'єднувати людей, і в цьому її найбільша сила. Різні за характерами, звичками, поглядами на життя, національністю, пристрастями, моральними принципами люди в концертному залі, затамувавши подих, однаково схвильовано й благоговійно завмирають під зливою дивовижних, чаруючих звуків. І вже на другий план відходять життєві негаразди й турботи, залишається тільки влада мистецтва, яке очищає душу від усього несуттєвого, мізерного, буденного, підносить нас до висот розуміння сенсу життя. 
      Циклова комісія музики, музичних інструментів та спеціальних музичних дисциплін – це осередок  творчості, професійності, наполегливої праці у підготовці  вчителів музики, музичних керівників.
      Окреслюючи сфери діяльності викладачів, слід зауважити, що починаючи з першого року роботи комісії спеціальних музичних дисциплін, вони працюють над тим, щоб «виховати таланти, для яких музика – це доля».
   Кваліфікованому педагогічному колективу комісії властивий творчий потенціал багатьох поколінь навчального закладу музикантів, для яких викладання музичних дисциплін тісно поєднане  з педагогікою.    
  Тут постійно здійснюється пошук нових ідей, творчих підходів, застосування різних методик, технологій.
     Бібліотека нашого навчального закладу і цього разу долучилася до декади цієї комісії. Ми хочемо запропонувати нашим користувачам цікавий матеріал з Інтернет - ресурсу про історію української музики.
       Щоб переглянути цей матеріал, натисніть на посилання.


 АВТЕНТИЧНА УКРАЇНА