четвер, 13 лютого 2020 р.

Найкращі книги про вічне кохання /ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ/ 14.02.2020



На превеликий жаль, День святого Валентина раз на рік, але романтичний настрій та стан закоханості хочеться відчувати кожен день. А допоможуть вам у цьому найкращі сучасні книги про кохання, в яких описані неймовірні та дуже красиві історії.
ДАВАЙТЕ ПЕРЕВІРИМО. Я РЕКОМЕНДУЮ ВАМ КНИГИ, ЯКІ НАЙКРАЩЕ ПІДХОДЯТЬ ПІД НАСТРІЙ ЗАКОХАНИХ І ДОДАДУТЬ НАСТРІЙ, БАЖАННЯ ТЕПЛА І ЛЮБОВІ. СОЛОДКОГО ВАМ ЧИТАННЯ ТА РАДОСТІ.

 «Джейн Эйр», Шарлотта Бронте
       Ця книга в першу чергу про силу волі та характер, а також про протистояння жорстокому світу та боротьбі з будь-якими негараздами. Не у кожного чоловіка знайдеться стільки мужності, як у головної героїні цього роману. Шарлота Бронте на прикладі своєї Джейн показує, що для жінки важливо вийти заміж за покликом серця, а не з примусу. Своїм романом письменниця кидає виклик патріархату і показує, що жінки можуть бути самостійними. Але головне, що цей твір несе в собі те, чого так не вистачає в сучасному світі – чистоту та щирість людську.


«Дневник Бриджит Джонс», Хелен Філдінг
        Іронічний, веселий та подекуди повчальний роман розповідає про жінку-катастрофу, яка методом проб та помилок намагається знайти свого єдиного. Твір буквально наскрізь просякнутий веселощами, подивом, розчаруваннями, побоюваннями, радістю та гнівом. В цьому щоденнику одкровень кожна дівчина побачить себе. Роман обрушить на вас шквал емоцій та вражень, а головна героїня буде вас вчити любити себе такою, яка ви є.


                 «Чувство и Чувствительность», Джейн Остін
          Як ви гадаєте, що має вести вас по життю – холодний розум чи гаряче серце? Саме цим питанням і задається автор цієї книги. І якщо ви шукаєте, що почитати про любов, то зверніть свою увагу на цей твір. У цій історії Джейн Остін показує любов з різних сторін. На прикладі головних героїнь – двох сестер, автор говорить про те, що кохання та його сприйняття може бути різним. І незалежно від того, ви пристрасна чи романтична натура, вмієте ви бути розсудливою та пригнічувати свої почуття або ставите свої бажання понад усе, ви все одно заслуговуєте на любов. Більш того, письменниця відкрито говорить про те, що справжнє розуміння любові приходить абсолютно до всіх, але тільки після того, як буде подолано певний життєвий шлях та усвідомлено хибність незламних позицій.
                                                 

«Великий Гэтсби», Френсіс Скотт Фіцджеральд
       Цей роман привертає увагу описом проникливої, щирої трагедії, яку переживає чоловік. Автор наочно показав, що навіть дуже заможні люди можуть залишатися ніжними та трохи наївними, що їм також хочеться відчувати справжні почуття, кохати навзаєм. Проте таких чоловіків, зазвичай, оточують пустотливі жінки. Головний герой пройшов величезний шлях, аби досягти того, що він має. Але чи зуміє він подолати свої почуття до дівчини, всередині якої порожньо?

               «Шелк», Алессандро Барікко
        На сторінках цього твору автор розповідає про згасаючі почуття, про нездійснені бажання, про безпечність чоловіків, готових йти за примарною фігурою хоч на край світу. Про те, як вони не помічають жінок, які мають до них справжні почуття, терпляче чекають та мріють, щоб їх нарешті помітили.
Барікко піднімає складну тему вибору, коли з одного боку – нове любовне захоплення, а з іншого – колись кохана дружина. А який вибір зробить головний герой?

       «Дневник памяти», Ніколас Спаркс
       Історія про сильне кохання, яке головні герої змогли пронести крізь роки, не зважаючи ні на що. Роман наскрізь просякнутий щирістю та невимовним болем, і спокійно його сприймати просто неможливо. Автор наочно показує, що справжнє кохання – вічне і здатне створити диво навіть тоді, коли лікарі опускають руки та кажуть, що все марно. Книга блискуче екранізована та вже понад 10 років вважається однією з найкращих книжкових історій, які вдалося втілити на екрані.

       Фантастичний любовний роман про вічну любов та переміщення у часі. Ця історія про кохання на все життя, якій нестрашні ні різниця у віці, ні розлука, ні важкі обставини, ні страх швидкої смерті... А ще ця книга про те, як віра допомагає подолати будь-які негаразди. Автор вчить цінувати кожну мить і нагадує, що чудеса трапляються і двоє людей, яким судилося бути разом, зустрінуться незважаючи ні  на що.
                                                      
    «Гордость и предубеждение», Джейн Остін
       Письменниця представляє читачеві типову картину XIX століття, коли прекрасні дівчата мріють про маєток у мальовничій долині, щасливе заміжжя та безтурботне життя в достатку. Читаючи книгу, ви будете бачити всі недоліки та переваги головних героїв. До деяких з них ви будете відчувати безмежну повагу, а деякі навпаки – будуть викликати у вас нестримне роздратування. Варто зазначити, що роман не тільки про кохання та шлюб, а й про те, як важливо слухати своє серце, а не судити людину за чужими думками.
                                                     
          «Куда приводят мечты», Річард Матесон
       А ви замислювалися про те, чи є життя після смерті? На сторінках цієї книги Матесон шукає відповідь на це питання. Автор намагається пояснити незрозуміле та дає вам можливість доторкнутися до невідомого. Разом із головним героєм ви опинитеся у Країні Вічного літа, де будете спостерігати за тим, як він переживає власну смерть, заспокоюється та чекає того часу, коли знову зустрінеться зі своїми рідними. А ще ця книга розповідає про те, що справжньому коханню нестрашні ніякі перепони, що воно переборе будь-які труднощі і два люблячих серця все одно будуть разом.

      У цій книзі зібрано безліч невеликих, милих історій про любов – від першої зустрічі до щасливих спогадів про минуле. Читаючи її, ви згадаєте як хвилювалися перед першим побаченням, як лаялися з хлопцем, як сказила йому «так», як чекали на нього в розлуці та як стали його дружиною. А прочитавши її до кінця, вам захочеться оновити свої відносини та привнести в них трохи романтики.
     
                 
   «ГУДЗИК»,  ІРЕН РОЗДОБУДЬКО
       Фатальна зустріч у мальовничому куточку Карпат змінила життя головного героя Дениса. Він пройшов всі кола пекла в Афганістані, але вижив. Через кілька років ми знову бачимо Дениса, але тепер він - успішний керівник рекламної компанії. Проте колишнє кохання знову увірвалося в його життя, і все летить шкереберть. У цьому романі немає смертей і катаклізмів, але трагічне непорозуміння між головними героями спричиняє драматичні події. Кожен герой цієї книги по-своєму прагне щастя та не вміє цінувати подарунки долі. А тим часом янгол грає маленьким загубленим ґудзиком..  



      «КОЛИ ТИ ПОРУЧ»,  ОКСАНА ТАЛАН
                                 Льоша хотів бути з Дашею в радості та в горі, у багатстві та в бідності, але не у хворобі... Коли близька подруга видала її таємницю, коли власні батьки відсахнулись від неї, як від прокаженої, — хто його засудить? А вони ж могли жити разом довго та щасливо чи померти в один день — загинути тоді, на зануреній у туман трасі. Того дня Даша, самовіддана медсестра, сама спливаючи кров'ю, вибралася з понівеченого в аварії «жигульонка», щоб надати допомогу тим, хто її потребував. Так вона заразилася. Даша не знає як, але вона повинна жити далі.


  «ФАКТОР КОХАННЯ»,  АННА ЛАЧИНА
      «Фактор кохання» — перша книга трилогії Анни Лачиної. Головні героїні цієї книги — дівчата Патриція і Магда — мріють про палке романтичне кохання. Кожна з них знаходить собі хлопця-друга по своєму: хто в реальному житті, а хто в неозорому інтернет-просторі. І хоч події, подеколи бурхливі та таємничі, розвиваються по-різному, проте дівчат, як і сучасних підлітків, хвилюють ті самі гострі питання: як «розгадати» свого друга? Як побороти власні страхи та комплекси і виявити почуття? Як бути самим собою і сприймати всіх такими, якими вони є? «Фактор кохання» — перша книга трилогії Анни Лачиної. Головні героїні цієї книги — дівчата Патриція і Магда — мріють про палке романтичне кохання. Кожна з них знаходить собі хлопця-друга по своєму: хто в реальному житті, а хто в неозорому інтернет-просторі. І хоч події, подеколи бурхливі та таємничі, розвиваються по-різному, проте дівчат, як і сучасних підлітків, хвилюють ті самі гострі питання: як «розгадати» свого друга? Як побороти власні страхи та комплекси і виявити почуття? Як бути самим собою і сприймати всіх такими, якими вони є?

                                    
                

                                       

Троянда – як кохання, може завдати болю, якщо не вмієш її узяти .                (Л.Костенко).

Бути коханим – це більше, ніж бути багатим, бо бути коханим – значить бути щасливим.
                                                                          (Тільє)

                            
                                                                       
                              Підготувала провідний бібліотекар О.Звягольська